СПОРТ

Напредак покраден у Сурдулици

Подели причу

У извештају смо констатовали да је главни судија утакмице у Сурдулици Милан Митић (исти онај који је одлучио да се игра у Лазаревцу, са Колубаром, када је терен више подсећао на базен, него на игралиште на ком може да се игра фудбал) олако искључио Алена Мелуновића и ставио нас у неравноправан положај са домаћином. Али, и онемогућио да наш нови нападач игра у суботу против ТСЦ – а!

Да не буде да смо пристрасни, одлучили смо да чујемо коментар струке. У прегледу колу на ТВ Арена, стручни консултант, некадашњи интернационалац Здравко Јокић је био недвосмислен, коментаришући прву јавну опомену за Мелуновића:

-Ово никакако не може да буде жути картон. Овде је врло кратак, минималан контакт, који је „плави играч“ искористио да падне и превари судију. Овде би он требало да добије картон за симулирање. Његов пад, шири руке, савија ноге – овде је играч неправедно санкционисан.

Уобичајено је да сваки играч при доскоку шири руке, али уколико нема тразаја лактом, нема ни намере да направи прекршај. Ален Мелуновић је физички доминантан и често му судије и неоправдано свирају прекршаје. Види се на снимку, у дуелу са Радмановцем, да нема намере, али закачио га је по лицу. И за тај старт, оправдано „пожутео“, а због оног првог, који није заслужио, морао је у самом финишу првог полувремена ван терена.

На тај начин је Напредак драстично оштећен – јасна је порука струке и онемогућен да стигне у дуелу са Радником до целог бодовног плена… Али, предаја није опција, борићемо се до краја, за циљеве које смо поставили.

Више о овој теми на https://fknapredak.rs/


Подели причу